HTML

Zion

Jézus így válaszolt: "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. Ha ismernétek engem, ismernétek az én Atyámat is: mostantól fogva ismeritek őt, és látjátok őt." János 14:6-7

Írások

Friss topikok

  • zolta77: Isten fénye veletek van! Sziasztok :) Annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, Jézus példáihoz, hogy a... (2011.07.26. 11:44) Semmi misztikum... ez van

Semmi misztikum... ez van

2007.08.01. 16:01 Rendben

Talán most arra gondolsz, hogy ez megint valami elrugaszkodott Mátrix-elmélet, vagy hasonló. Neeem, nem! A Menny nem nyírkos templomok mennyezetén, vagy bekattant fazonok elméjében van, hanem a legvalóságosabb módon létezik, ahogy létezik Isten is, aki Mennynek és Földnek megalkotója.
De leginkább szóljon ez a blog Jézus Krisztusról, aki tökéletesen és maradéktalanul mutatta be Istent, az Ő Atyját. Jézus személyét megismerve Istent ismerheted meg, és ez a lényeg! És aki elkezdi megismeri Őt, az mégjobban akarja ismerni - mint ahogy én is.

Sokan és sokféle módon mondták már neked ugyanezt? Akkor talán ideje most már egy kis figyelmet és időt szánnod Őrá.

21 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zion.blog.hu/api/trackback/id/tr38129211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

frici 2007.08.02. 14:36:43

Nagyon jó. Csak a "Mennyet" a magyar nyelvben 2 db ny-nyel írjuk. Mert amúgy Istennek nincs menye, vagy Jézus mégis nős volt???

Rendben 2007.08.02. 15:23:09

A Biblia szerint nem volt nős, és a Bibliánál hitelesebb forrást kár is lenne keresgélni. Persze feltételezem, hogy kérdésed nem volt komoly, csak "magas labdát illik leütni ". Egyébként kösz, hogy figyelmeztettél rá, mert tényleg nem vetem észre. A jövőben jobban figyelek, ígérem.

Zálog 2008.01.10. 20:51:44

"Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, csakis énáltalam. " - vagyis aki Jézus előtt élt, az nem térhetett meg az Atyához? És aki nem Jézus utját választja, mégis, önmaga által "helyesen" cselekszik, ő sem mehet az Atyához? Milyen szeretet az, ami kizár?

Rendben 2008.01.10. 22:00:55

Szia Zálog!
Ezek a kérdések abszolut jogosak a részedről. Tudod, milyen sokan kérdezik ugyanezeket? Szeretném neked úgy megválaszolni, hogy többé ne kételkedj Isten szeretetében. De az a helyzet, hogy mivel én is mint minden ember elfogult vagyok, ismereteim korlátozottak, és amit jónak gondolok, egyáltalán nem biztos, hogy a legjobb (legalábbis másoknak), nem beszélve arról, hogy amit én értek bizonyos kifejezések, szavak jelentése által, az valószínűleg másnak mást jelent, stb, stb, nem gyűkőzöm neki, mert kudarcos lenne a dolog.
A hit, az egy olyan dolog, amit nem lehet igazán megmagyarázni, viszont a hit olyan erős meggyőződés az érzékszerveinkkel nem érzékelhető dolgok felől, hogy csak az érti, aki hisz.
De van egy jó hírem is! Isten jól ismeri minden porcikánkat: tesünket, lelkünket, értelmünket, érzelmeinket, szóval mindenünket, mivel Ő tervezett, és alkotott meg. Ő tehát úgy tud válaszolni neked a kérdéseidre, hogy mindent megértesz, nincs félreértés. De mivel szeret, nem kényszerít semmire, hanem szeretettel, türelemmel a lenkedrebeszél. Hosszasan, aprólékosan, teljes odaadással, teljes figyelemmel beszél neked és nekem, és mindenkinek, aki nem szalad el előle. A Biblia az Ő levele hozzánk... elég hosszú levélke, de minden betűje személyesen Tőle, személyesen neked és nekem van formázva.
Én e pár sorban vajmi kevés időt, és odafigyelést adtam neked ahhoz képest, amit Ő adott, és ad most is. Én nem ismerlek, ezért beláthatod, nem is tudhatok túl személyeset adni neked, de Ő IGEN!
Sokféleképpen közelíthetsz a Bibliához, vagyis Hozzá. Közelíthetsz ellenségesen, kritikusan, vádlóan, kioktatóan, lekezelően, félvállról, stb. de megadhatod akár neki az esélyt is, hogy elmondja neked, amit én nem tudok, ha eldöntöd: figyelsz, időt szánsz Rá, és engeded, hogy szeressen.

Szeretettel!

Zálog 2008.01.12. 11:10:20

igaz, a hit szép dolog. nem szorul magyarázatra az, aki hisz.
isten talán beszél hozzám, szeretettel.
de látom, nem tudsz választ a kérdéseimre. nem baj. megszoktam. a biblia nekem nem elég.
nem az istenedben akarok hinni, hanem megérteni, miért hisznek/hiszel benne. mert a hit maga nem megmagyarázható, de alapja biztosan van, éppúgy mint a hitetlenségnek.

Szabi · http://szabolcs.greba.hu 2008.03.22. 01:26:36

Csatlakozom Záloghoz, valamint nekem is lenne pár kérdésem: miért nem Isten írta a Bibliát? Bizony, ha Ő maga írta volna még én is olvasnám, de én - ismerve az embert, mint lényt - maximálisan megkérdőjelezem a Biblia hitelességét. Nem vagyok eléggé művelt, de azt tudom, hogy a Bibliát emberek írták és azt is tudom, hogy volt idő, amikor sok mindent nem engedtek beleírni és sajnos azok soha nem is kerültek bele, ergo a Biblia nem teljes. Van egy megérzésem arról, hogy a jelenlegi Biblia messze áll a "nyersanyagtól", a forrástól. Azt is fel merem vetni, hogy van benne olyan, ami teljes félrevezetés, persze remélem tévedek. Szerelmem sem tudja elfogadni az erről alkotott véleményem, ezért nem várom el tőletek sem, hogy elfogadjátok, pusztán abban reménykedek, hogy itt anélkül tudok véleménycserét folytatni, hogy elfordulnának tőlem. Na mind1, ez nem fontos. Hívtak már ateistának és bevallom rosszul esett, mert mint tudjuk az ateista megtagad minden az embernél nagyobb erőt/lényt, úgy az ördögöt, mint Istent. Nos én az ördögben nem hiszek, viszont Istenben annál inkább. Ahogy Zálognak se, úgy nekem sem elég az amit ma tudunk Istenről. Legyen Ő bármilyen lény, aki minket létrehozott az a mi istenünk - ebből kiindulva mi vagyunk minden olyan dolog Istenei, amit mi hoztunk létre, de ezt most hagyjuk.

Rendben 2008.03.22. 22:42:49

Szabi, megnyugtatlak, nem fordulok el tőled, és gondolom, a többiek sem. Az, hogy én hiszek Istenben, Istennek, nem volt ám mindig így, de már sosem leszek hitetlen többé. Emlékszem, mi voltam akkor, mikor nem hittem. Emlékszem, akkor is voltak kerek elgondolásaim a dolgokról, de csak az addigi tapasztalataimra, a neveltetésemből adódó erkölcsi normákra, a lelkiismeretemre támaszkodhattam csupán, ami tegyük hozzá mind jó dolog, és érték, de mégis egy ingatag alap. Legalábbis ahhoz képest az, amit Isten adott elém. A Biblia önmagában nem minden, amit Isten adott - de mielőtt még bárki is eretnekséggel vádolna meg, had folytassam ezt a gondolatot - Isten a Bibliában, mégpedig az Ószövettségben megígérte, hogy elküldi a Messiást, egy szabadítót, aki Út lesz Saját magához, aki helyreállítja azt, amit az engedetlen ember tönkretett. Ebbe most nem mennék bele, ez egy külön nagy téma, minden esetre Jézus Krisztusban az ígéret beteljesedett. Azután Isten megígérte, hogy elküldi a Vígasztalót, a Szent Lelket, aki elvezet minden igazságra, aki a szívünkbe írja majd az Ő igazságát; Ő lesz az a Tanácsos, aki (feltéve, hogy megengedjük neki) vezeti az életünket, aki igazán személyessé, életet adó táplálákká teszi számunkra a Bibliát, azt a Szót, melyet Isten ihletett. Csak önmagában a Biblia hit nélkül, és a Szent Lélek jelenléte nélkül a szívben, üres szöveghalmaz, ellentmondó, és sokszor érthetetlen információk tömkelege, idegesítő, unalmas, vagy éppen nevetségesen naív idejemúlt történetegyveleg. A hit Istentől van. Nem lehet kiizzadni, vagy megtanulni, de még meggyőzni sem tudok senkit logikai fejtegetésekkel, hogy miért is legyen má' mégre valaki hívő. Vanak Bibliatudósok, vagy hogy is hívják őket, akik nagyon tanult, okos emberek, ismerik nagyon alaposan a Bibliát, meg sok történelmi, kultúrális, és mindenféle más ismerettel rendelkeznek e témával kapcsolatban, mégis érdekes módon nem hisznek Istenben. Hogy lehet ez? Hát így, ahogy ezt fentebb kifejtettem.
A másik dolog, amire megpróbálok reflektálni, hogy 'emberek írták a Bibliát'. Tényleg emberek írták le. De kérdem én, ha történetesen egy regényíró vagyok, vagy költő, és az irodámban fel, s alá sétálgatva tollbamondom a gondolataimat a titkárnőmnek, aki folyamatosan pepötyögi, vagy gyorsírással papírra veti szóról szóra azt, amit diktáltam neki... ő írta a regényt, vagy verset, vagy én? Isten ezt tette, a Biblia az Ő szava. Na és ha lefordították x nyelvre, na és ha mindenféle módszerrel megpróbálták elferdíteni, kicsavarni, megcsonkítani? Talán kevés az Isten, hogy megtartsa épségben azt, amit akar? Van ember, aki túljárhat az eszén? Van módszer, amivel ki lehet Őt cselezni, átverni? Már ezek a kérdésfelvetések is, amit én itt most megtettem, nevetségesek... szerintem :)

petya1962 2008.03.23. 20:15:55

Kedves Zálog!

Isten nem kizár az atyai házból, éppen ellenkezőleg be akar szeretni!

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Ő hív téged, ne kirekesztettnek érezd magad!

Szabi 2008.03.24. 02:57:39

Köszönöm a válaszodat! Minap gondolkodtam azon, hogy miért ilyen homályos számomra a Biblia és érdekes elmélet pattant ki a fejemből. Gondolj arra, hogy egy - tegyük fel - 4 éves gyerek megkérdezi tőled: "Hogyan lesz a kisbaba?". Erre: "öööö,, huuu hááát azt a gólya hozza...." stb. Kérdezlek én téged, titeket, engem: miért nem mondod meg a gyereknek egyenesen a szemébe az igazat? Én is valamilyen mesés, könnyen elfogadható történettel jönnék elő, aminek ugyan van valami valóságalapja mégse juttatja pszichológushoz a gyereket. Mire akarok ezzel kilyukadni? Arra, hogy a jelenlegi Bibliát és hittanokat a nem is tom hány ezer évvel ezelőtti embereknek írták, valószínüleg - vagy inkább biztosan - Isten szavait használva. Isten azt gondolta, hogy az ember nincs megérve a teljes igazság megismeréséhez, ezért kódolva, rejtve, mondhatni mese formájában adta közzé tanait. Nos azóta eltelt az a "nemtomhányezer" év és a kisgyerek felnőtt, nem hiszi el a gólyáról a mesét. A tudomány fejlődött, olyan dolgok kerültek elő, amit a vallás nem tud vagy messze nem így tud megmagyarázni. Kiderült, hogy az univerzum sokkal nagyobb, mint a Bibliában írják. Remélem még az én életemben jön el az idő, amikor az emberek megérnek az igazságra és apánk elmeséli nekünk, hogy hogyan is születtünk mi. Agyagból gyurtak minket? Tisztára mint a "gólya hozza a gyereket" című mese. Oldalborda? Van még bordám! Van még nőd? :D Vicces. Ne haragudjatok, de én nem szeretnék mesékben élni, kiváncsiam várom Isten magyarázatát, bár az is lehet, hogy megvárja míg elpusztítják egymást a gyermekei. Sok mindent mondanék még el, de azokat még megtartom magamnak.

Szabi 2008.03.24. 03:18:37

Had mondjak még egy dolgot az ember keletkezésével kapcsolatban. Ha túllépünk az Ádám & Éva magyarázaton - amin sok tudós már túl is tette magát - akkor Darwin elméletéhez jutunk. Akár hogy is, ez az elmélet is lyukas. Ha egy kicsit olvastok erről a neten, rájösztök, hogy a majom emberré válása nem egyszerű. Egy nagyon művelt tanárommal folytattunk erről beszélgetést, aminek keretében Ő elmondta nekem, hogy szerinte majomból soha nem lesz ember, ergo ez "anno" pár milla évvel ezelőtt sem történhetet meg. Legalábbis magától nem. A lyuk az elméletben ott van, hogy a fejlődésben van egy nagy ugrás! Vagy pár millió évet hagytunk ki a történelemből, vagy nagyon rövid idő alatt fejlődtünk pár millió évet. A majom emberré válását csak egy "minőségi változás" válthatta ki, amiben mondjuk ki: valaki/valami segített. Ebből is látszik, hogy valamilyen szinten hívő vagyok, hiszem, hogy ezt a minőségi változást Isten vitte végbe bennünk és akárki akármit mond a z tuti, hogy minket egy olyan erő hozott létre, amit valószínüleg még sokáig nem fogunk felfogni, illetve megismerni közelebbről.

Rendben 2008.03.25. 14:05:21

Ha jobban ismernélek Szabi, talán személyedre szabottabban válaszolhatnék a kérdéseidre, de így, hogy ismeretem csupán annyi, amit itt megosztasz velünk magadból (ezt ezúton is köszönöm neked), idéznék a Biblából pár sort. Azért teszem ezt most, mert hitem szerint Isten ismer a legjobban téged, hisz Ő alkotott, Ő megfelelő válaszokat tud adni minden kérdésedre, mint ahogy az én kérdeseimre is. A Biblia sorain keresztül Isten meg tud szólítani téged, és tud válaszolni a kérdéseidre. Annyi azért szükséges ehhez, hogy légy nyitott arra, hogy ez tényleg megtörténhet.

Pál első levele a korinthusiakhoz, 13. fejezet:

"Ha emberek vagy angyalok nyelvén szólok is, szeretet pedig nincs bennem, olyanná lettem, mint a zengő érc vagy pengő cimbalom. És ha prófétálni is tudok, ha minden titkot ismerek is, és minden bölcsességnek birtokában vagyok, és ha teljes hitem van is, úgyhogy hegyeket mozdíthatok el, szeretet pedig nincs bennem: semmi vagyok. És ha szétosztom az egész vagyonomat, és testem tűzhalálra szánom, szeretet pedig nincs bennem: semmi hasznom abból. A szeretet türelmes, jóságos; a szeretet nem irigykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. Nem viselkedik bántóan, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rója fel a rosszat. Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal. Mindent elfedez, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. De legyen bár prófétálás: el fog töröltetni; legyen nyelveken való szólás: meg fog szűnni; legyen ismeret: el fog töröltetni. Mert töredékes az ismeretünk és töredékes a prófétálásunk. Amikor pedig eljön a tökéletes, eltöröltetik a töredékes. Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy éreztem, mint gyermek, úgy gondolkoztam, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert az Isten. Most azért megmarad a hit, a remény, a szeretet, e három; ezek közül pedig a legnagyobb a szeretet."

Zálog · http://stilusszilankok.blogter.hu./ 2008.03.26. 12:31:25

#petya1962

nem érzem kirekesztve magam sehonnan, legfeljebb annyira, mint bárki más manapság. nem vágyom arra, hogy isten fia megváltson, köszönöm, igazán.de nem kértem. abban hiszek, hogy én tudom megváltani önmagamat, csakis én. mindenkinek megvan a mga keresztje, ugye, hagy vigyem végig.

a kizárást csak az idézet miatt írtam, mert abból az jön le, hogy csakis az játhat helyes úton, aki Jézust követi az atyához, vagyis ez az egyetlen út. ez pedig nekem olyan szeretetnek tűnik, ami kizár. paradoxon, ha tetszik.

/egyébként: nem vagyok ateista. kereső vagyok./

#Rendben:
isten lediktálta a Bibliát? van olyan, hogy szabad akarat szerinted?

Rendben 2008.04.09. 16:10:05

#Zálog:
Tulajdonképpen így is nevezhetjük: lediktálta. Minden esetre abban biztos vagyok, hogy azok az emberek, akik feljegyezték a Bibliát, szabad akaratukból tették. Isten nem kényszerít senkit semmire. Még akkor sem, ha történetesen az illető az életével játszik. Mikor Isten azt mondja, hogy az Ő egyszülött Fián, Jézus Krisztuson keresztül vezet az út önmagához, és más út nincsen, azért mondja, mert ez így van. Még azt is szokta mondani, hogy ez, meg ez jó, válaszd ezt, ez meg ez pedig rossz (sőt mi több halálos neked), ne ezt válaszd, de innentől rád bízza, hogy melyiket választod.
Remélem, nem magyaráztam túl a dolgot, csak szerettem volna világosan kifejezni, hogy igenis a szabad akaratunkkal élhetünk.

Kukori 2008.05.20. 14:33:08

De jo tema! A hitrol en azt gondolom, hogy az nem mas mint az optimizmus maga. Az abban valo remenykedes hogy a halal (amelynek amugy az allatok is tudataban vannak!!!) utan az ontudat nem vesz el. Ez egy mentsvar, amely vallasonkent mas-es-mas, de lenyegeben minden vallas halal-kultusz eredetu. Isten, pedig, vagy van-, vagy nincs vallasonkent! Biza! Ha van, akkor az O szemelye mindig termeszetes tukrozodese az aktualis tarsadalmi berendezkedesnek es persze (mino csoda!) tamogatja, megerositi azt. Ld. adok, haborus indokok, a szenvedes legalizalasa (: most szar neked, de csak szenvedj orommel, mert ha megdoglesz neked majd jo lesz, az uradnak meg nem). Koszonom szepen!... Jezus mit mondana az ut mellett elgazolt sunokrol, meg rokakrol? Az O lelkukkel mi van? Az O eletuk beteljesult?
Amugy meg szabad akarat??? Hat, ezen mindig padlot fogok! Attol valsz szabadda hogy A-t mondhatsz vagy B-t? Ez mar szabadda tesz? Ha belegondolunk, a szuksegleteink, a vagyaink, az erzelmeink foglyai vagyunk. Aztan ezen belul lepegethetunk picit jobbra meg balra. Az ember lassan eleri lehetosegeinek hatarait es azon tul fizikailag lehetetlen tullatni. Ez jon vissza, ha arrol hallunk hogy globalisan no az ongyilkossagi rata es a depresszio. Vegezetul annyit, hogy talan nem is Isten a lenyeg, hanem ami az volna, azt egyszeruen keptelenek vagyunk meglatni.

Rendben 2008.06.01. 22:22:42

Itt ülök, és azon gondolkozom, hogy mit mondjak, mit válaszoljak ezekre a sorokra. Még dobálózhatnék idézetekkel, melyek a Bibliából valók, vagy olyanoktól, akik hisznek mint én és tényleg remekül megfogalmaztak dolgokat, de valójában itt szerintem nem erre van szükség. Igazán gyökeres, és valóságos változást a fejekben és a szívekben ebben a témában (Istenben való hit dolgában) csak maga Isten tud hozni.
A téma, amiről itt beszélgetünk logikai úton, vagy tapasztalati úton nem megfogható. Az ember önmagától, saját döntése nyomán, a saját erejéből nem képes hinni Istenben. A hit (Istenhit) Isten ajándéka. Ez ajándék, melyet elfogadhatsz, de el is utasíthatsz. Ez mivel ajándék, nem kell fizetni érte, nincs is értelme. Vitatkozhatunk sokat még, de ha te magad, nem akarsz lépni, én semmit nem tehetek. Persze szívesen válaszolok kérdésekre, mármint azokra, melyek nem értelmetlen szócséplés kategóriába sorolhatók.
Szóval maradjunk annyiban, hogy aki igazán keresi a választ, az megtalálja.

x51 2008.06.16. 22:32:39

Legvégül mindenki megtalálja Istent, ha akarja ha nem, az 'utolsó' pillanatban összesűrösödik minden, az ember lénye, a legbelső lényege, aki-ami igazából vagyunk, amit választottunk, akkor az addigi élet, x év jelentéktelenné vállik, 1pillanatban látjuk magunkat, (megtapasztalni a értelmetlenséget, hogy minden amit hittünk és éreztünk, gondoltunk milyen messze is volt a valóságtól), és amikor ott állunk érezzük és látjuk is velünk szemben Jézust, abban a pillanatban sűrüsödik bele minden amit addig tettünk, mondtunk és gondoltunk, Őt nem lehet becsapni, amit gondolunk érzünk az van, azok vagyunk, és Jézus megítél, ha a szemébe tudunk nézni, ha egyáltalán állva tudunk maradni elötte, akkor célba értünk, hazaértünk, Vele lehetünk.
Tulajdonképp az egész életünk lényegtelen, csak az a 'pillanat' számít, persze maga az élet az út, annak az összesége adja meg azt a 'pillanatot'.
Olyan mintha egy 2 órás filmet egy db állóképben néznénk. Minden döntésünk, nap mint nap, mikró szinten, hozzájárúl a végső képhez, formálni tudjuk, ez a szabad akarat.

Yossarian22 2008.08.26. 07:34:55

Szia Rendben!

Biztos nem lehet könnyű a kommentezőknek válaszolni és gondolom nekem se lesz az, mert az itt felvetett kérdések, meg állítások nem éppen a hitedet építik, de azért ha mégis válaszolnál a kérdéseimre, azt megköszönném...

Például te hogyan viszonyulsz Darwinnak az evolúciós elméletéhez? Elfogadod, vagy nem, illetve megpróbálsz vele nem foglalkozni?... Igazából ez azért érdekel, mert amit ma már a biológusok 99,7% és a tudományos élet általánosan elfogad mint bizonyítottan helyes magyarázatot azt te hogyan tudod összeegyeztetni a Bibliával és a hiteddel...
Illetve más dolgokkal, mint pl azzal, hogy amekkora a Biblia szerint a Noé bárkája volt, abba nem is férhetett bele a ma ismert összes szárazföldi állatfaj, mert egyszerűen nem volt annyi hely, az élelmükről meg már nem is beszélve...
És még sok minden más van, ami megcáfolni látszik a Biblia tévedhetetlenségét, amit most hosszú lenne felsorolni.

Szóval engem tényleg nagyon érdekelne, hogy te ezekhez hogy viszonyulsz, hogy tudsz megmaradni mindezek mellett a hitben? Vagy csak egyszerűen ignorálod ezeket a kérdéseket és nem foglalkozol velük? Tényleg érdekelne. (És most ezt nem azért kérdezem, hogy vitatkozzunk, vagy hogy bármit is bizonygassak, csak azért mert tényleg érdekelne...)

A válaszodat előre is köszi!

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2009.09.18. 11:39:16

Isten egyértelműen kívül fekszik a tudomány hatókörén?
vallaskritika.virtus.hu/?id=detailed_article&aid=45799

Mivel minden definiálható tudományos eljárással és igényességgel, ezért ez alól Isten sem kivétel.

Annie Wood Besant (1847-1933) ; ”Eddig soha nem definiáltak egy olyan Istent, amely ne lett volna nyilvánvalóan önellentmondásos és képtelen, soha nem írták le Istent olyannak, hogy a fogalom róla az emberi gondolkodás számára lehetséges lenne.”

Akiknek az volt a fontos, hogy Isten ne legyen logikátlan, önellentmondásos és kiállja a tudományosság próbáját, az most elkiálthatja magát heuréka, mert feltártam ezt az Istent számukra. Persze, akiknek ez az Isten nem megfelelő, vagy nem szimpatikus, az maradhat a már meglévő speciális Istenek valamelyikénél, nem zavar. Mi értelme ennek? Kérdezhetik sokan. A legfőbb értelme, hogy értelmetlenné és elavulttá is tesz egy olyan dolgot, ami az emberiséget eddig megosztotta. Mert az emberiség történelmében az ilyen jellegű ideológiai és világnézeti különbségek miatt volt eddig a legtöbb szenvedés a földön.

Julius Confessor 2010.08.10. 14:50:41

@Zálog: Kedves Zálog!
Amit az első hozzászólásodban kérdeztél, azt egy másik blogon valaki szintén megkérdezte, és az az igazság, hogy a Bibliában is fölmerült ez a dolog, és egy Pál nevű ember válaszolt rá: (megpróbálom lefordítani mai nyelvezetre)
Amikor egy olyan ember, aki életében nem ismerte meg azokat a törvényeket, amikben Isten tudatta az emberekkel, hogy mi a bűn, de életében úgy cselekszik, hogy természetes számára, hogy nem tesz meg bizonyos dolgokat, (pl. nem öl embert, meg ilyesmi), ez arról árulkodik, hogy az Isten a szívébe írta ezeket a törvényeket. Erről lelkiismerete és önítélete tanúskodik, amely hol vádolja, hol menti őt azon a napon, amelyen Isten majd Jézus által ítélni fog az emberek rejtett dolgai felett.
Vagyis Isten figyelembe veszi a körülményeidet. Viszont, jó, ha tisztában vagy bizonyos dolgokkal.
A magad erejéből nem tudsz bűn mentes életet élni. Nincs a földön egy ember sem, aki ne követne el bűnt.
Jézus azért halt meg a kereszten, hogy kifizesse a bűneinkért járó büntetést, mert a bűn büntetése a halál.
Van választásod:
Vagy elutasítod azt, hogy Isten meg akar menteni, és folytatod az eddigi életed, mindent a magad erejéből, és kizárod Isten gondoskodó szeretetét,
Vagy elfogadod az ajándékot, hogy Jézus eltörölte minden bűnödet, és ezért nem esel majd ítélet alá, és elfogadod amiket Isten még ajándékozni akar neked, és új életet kezdesz Isten ingyenes szeretetéből, amit legjobban Jézuson keresztül ismerhetsz meg. ;)
Szerintem, amíg tart ez az akciós ajánlat, érdemes élni vele, mert ki tudja, mit hoz a holnap... ;)
Minden jót! :)
//Amúgy itt került elő a dolog:
jezsuita.blog.hu/2010/07/30/egyenes_labirintus_avagy_gondolatok_a_tulvilagrol#comments
//

zolta77 2011.07.26. 11:44:41

Isten fénye veletek van!
Sziasztok :)

Annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni, Jézus példáihoz, hogy a bibliát igaz isten sugalta embereknek, és ők írták le, de minden egyéni szűrön jött keresztűl, és ezt is fordították egyszer kétszer, egysmás kimaradt ebből stb...
Amit Jézus anno mondott hogy csak általam juthattok el az atyához annyit tesz, hogy csak is engem követve juthattok el hozzá,mutatom az utat vagyis a példát adom néktek, ha ezt teszitek ezt cselekszitek akkor eljuttok zionba vagyis menedéketek lesz a világban!Ajánlom mindenki figyelmébe az Esszénus Evangéliumot, illetve : Bordó Székely összes írását, mivel ő vetette papírra! vagy a Naghamadi tekercseket, aki tud Németül az fordítsa le legyenszíves és terjesze idehaza is mert még nincs magyar fordítás az ősi irásokból amit "véletlenűl"kihagytak a bibliából "okos" emberek! Ennyit szerettem volna írni néktek! Minden jót kívánok! Zolta
A Fény van veletek!
süti beállítások módosítása